blommandelivskraft.blogg.se

Hej och välkomna! Jag är en utbildad Montessorilärare, barnyogaledare och snart tonårsyogaledare samt Kost och Hälso Coach som arbetar med barn och brinner för hälsa. Jag utforskar områden vad gäller hälsa, kost och mindefulness och om hur vi kan påverka våra liv genom aktiva val. Jag tror på att vara närvarande i nuet och medveten om våra tankar och känslor. Jag tror på fysisk aktivitet i alla former som ett hälsofrämjande inslag i livet och en hel dos av glädje. Med egna erfarenheter och lite annat hoppas jag kunna inspirera och förmedla att det är aldrig försent att blomma ut! Varmt välkomna.

Dags att tända elden

Publicerad 2019-02-26 19:49:00 i Hälsa, Inspiration, Kost och Hälso Coach, Livsval, Träning, löpning, natur, vår, yoga,

Att elda på våren är ett sätt att rena vår jord. Vi eldar bort sly och annat ris som ska bort så vårens nya knoppar kan grönska. Idag på jobbet hade vi en underbar ute dag med korvgrillning och lek i solen. När jag tänder elden får jag en meditativ känsla av att titta in bland de dansande lågorna, höra knastret och känna rökdoften. Känslan av att elda bort alla baciller och syresätta ny energi till en friskare tid fyller min själ. Jag är så otroligt trött på baciller i alla former. Så otroligt trött på att vara trött pågrund av sjukdomar. Jag längtar så till att finna ny energi, till orken att träna och röra min kropp.

Igår fick jag en fin komplimang i mitt tycke. En arbetskollega sa till mig....Pia du är en så inspiration, dina inlägg på insta och din energi att kämpa på att cykla och gå varje dag till jobbet fast du knappt kan andas. Att fortsätta!
Mina infektioner har bl.a. inneburit inflammerade luftrör med svårt att djupandas. 
Jag ska inte fastna vid att berätta om min sjukdomstid men så mycket kan sägas att från slutet av september -18 fram till idag har varit ett lång sjukdomsperiod. Men nu i takt med den ljusare årstiden och varmare perioden så räknar jag med att sjukdomar blir ett minne blott medans energi och friskhet blir nutid och framtid. För nu vill jag börja springa igen, nu vill jag kunna utföra långa pass med yoga och TRX. Nu vill jag kunna cykla upp för lättare backar utan att kollapsa. 

En annan bekant sa till mig att kanske är det så att hela du behövde vila från allt och alla, från intryck och måsten. Det här kanske har varit din kropps sätt att ge dig den vilan. Min mor sa att när hon gick in i den magiska perioden ,klimakteriet, var hon konstant sjuk i ett år. Och jag har hört av en läkare att kroppen behöver de här sjuk perioderna lite då och då för att fylla på immunförsvaret. Ja vad som är rätt och riktigt har jag ingen aning om, det jag dock vet är att jag nu tycker att det räcker.
Det är dags att tända elden., ska vi säga så😉


Om

Min profilbild

Pia

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela